Heti Összefoglaló (Week 2 2/2)

Jets-Patriots [6-25]

Már a mérkőzés elején kialakultak az erőviszonyok. Zach Wilson már az első passzából eladta a labdát. A Patriots első körben a futásra épített, és passzolásban sem kért sokat Mac Jonestól. Ez elég is volt ahhoz, hogy kihasználják Wilson hibáit, és James White touchdownjával 13-3-as vezetéssel mehettek szünetre. A második félidőben a Jets kockázatosabb játékokra kényszerült és az egyik hosszabb átadásból Wilson megdobta a negyedik interceptionjét. Damien Harris bravúros futásával pedig a hazafiak eldöntötték a találkozót, és végül 25-6-os arányban nyertek.
A Patriots védelem az egyik legerősebbnek tűnik az idei évben. A támadósor pedig tud hozni egy minimálisan korrekt szintet, ami a többi meccsen is elég lehet.
A Jetsnél ennél több kell, hogy legyen a támadósorban, mert vannak jó elkapók, és a támadófalnak is stabilabban kellene teljesítenie. Wilson interceptionjei közül voltak szerencsétlenebbek és rossz dobások is, ez mindenesetre nem jó kezdés a fiatal tehetségtől.

Eagles-49ers [11-17]

Védelmek nagyon felszívták magukat és sokáig 0-0 volt az állás. Azonban jött egy Eagles field goal, majd később egy újabb támadás a sasoktól, amely kis híján touchdownt ért, de a bírók nem adták meg egy hajszálon múló kilépés miatt. Viszont az Eagles így is mezőnytávolságban volt, azonban ezt a 49ers blokkolni tudta. Később jött egy újabb bomba átadás Hurtstől, amellyel az 5 yardosig menetelt Quez Watkins előre, azonban itt megakadtak, és a negyedik kísérletre behívott Philly Specialt nem sikerült megcsinálniuk, így ismét pont nélkül maradtak. A félidő végére pedig beindult a 49ers támadójáték egy hosszabb Deebo Samuel elkapással, majd a drive végén a touchdown is összejött. A második félidő is nyögvenyelős volt, a 49ers második touchdownjával a lényegi kérdések hamar lezárultak.
Az Eagles védelem mindenképpen előrelépett tavalyhoz képest, ez a holtszezonbeli erősítések után várható is volt. Hurts is előrelépés a tavalyi Wentzhez képest, azonban amíg a játékhívásokon nem tudnak javítani, addig a felrakott pontjaik sem fognak növekedni.
A 49ersnél Saleh távozása ellenére sem gyengült sokat a védelem. A támadóknál Garoppolo magas padlója és alacsony plafonja pedig elegendő, hogy a körülötte lévő minőségi személyzettel teljesíteni tudjanak.

Steelers-Raiders [17-26]

A meccs első nagyobb jelenete egy csúnyán túldobott Big Ben interception volt, amiből a Raiders egyből meg is szerezte a vezetést egy field goal formájában. A Raiders szinte az egész meccsen jól tudott haladni, de a red zoneban rendre megakadtak. Ahhoz hogy a raiders ilyen hatékony volt, nagyban segített nekik hogy TJ Watt és Alualu is az oldalvonalon kívülre került. A Steelers csak két értékelhető driveot tudott összehozni, mindkétszer egy hosszabb passz segítette őket a touchdownhoz. Érdekes volt a meccsen, hogy Big Ben gyakrabban próbált meg mélyebb passzokat is, azonban az összperformansza így is gyenge volt. Ezzel 16-14 volt az állás, amikor jött a mérkőzés döntő jelelenete: Carr 60 yardos átadása Henry Ruggsnak touchdownt ért, ezzel pedig el is döntötték a találkozót.
A Steelersnél a támadósor nagyon nincs rendben. A futás a gyenge támadófal miatt, a passzjáték pedig Roethlisberger egyre erőtlenebb teljesítménye miatt nem működik. A védelemnek pedig nagy szüksége van a kulcsembereire, különben csak egy átlagos szintet tudnak nyújtani
A Raidersnek Derek Carr és a kiváló passzai a fő fegyvere. Itt a védelemben a Crosby-Ngakue páros szépen összeállt, a többi egységet pedig ennek a duónak a munkája húzza fel.

Colts-Rams [24-27]

Bár ez utólag kevésbé tűnik hihetőnek, de eredetileg úgy tűnt, hogy a Colts dominálni fogja ezt a meccset. Az első drive során könnyedén jutottak el az 1 yardosig, igaz ott meg is rekedtek, miután a negyedik próbálkozás során Wentz szokásához híven benyelt egy sacket. Ezek után ismét könnyed driveot vezettek egészen az 5-ösig, azonban itt ismét megakadtak, köszönhetően Wentz szörnyen kivitelezett „shovel” passzának, amely egy Rams védő kezébe vándorolt. Mindezek ellenére a Colts nyerte az első félidőt 4 ponttal, azonban ezt sokáig nem tudták megtartani. Érkezett ugyanis Stafford, és kihasználva az elkapó arzenálját, könnyedén jutott el a red zoneig, ahol végül Darrell Henderson tette fel a pontot az I-re. Az Indy próbált kilábalni ebből a gödörből néhány szép driveal, bár az 5 yardoson belül még mindig szenvedtek. Sőt a Rams még egy special team touchdownnal is megajándékozta a csapatot, amikor a snap az egyik blokkolónál ért célt a punter helyett. Ennek köszönhetően Colts előnnyel várhattuk a végjátékot, azonban a Ramsnek erre is volt válasza, miután Stafford egy 4 játékból álló drive során pakolt fel 7 pontot a táblára, Cooper Kuppot találta meg az utolsó játék során. Az indianapolisiaknak még ezek ellenére is volt sanszuk, viszont Wentz sérülésével sok reményük nem maradt, főleg miután az őt váltó Eason már a második dobásából picket dobott, így végül a Rams örülhetett.

Dolphins-Bills [0-35]

Előzetesen egy izgalmas párharcra számíthattunk két fiatal AFC irányító között, hiszen a fogadóirodák is csak 3.5 ponttal favorizálták a Billst. Sajnos erre nem került sor, hiszen Tua, akit kétszer is sackeltek egyetlen labdabirtoklás alatt, egy 4-dik és első kísérlet során a földre került, ahonnan az öltözőbe kellett kísérni, majd ezek után nem is láttuk a pályán. A Bills kihasználva ezt a momentumot két labdabirtoklásos előnyre tett szert, az állás ekkor már 14-0 volt. Mindezek ellenére a Buffalo sokáig nem tudta lezárni a meccset, még úgy sem, hogy a Dolphins folyamatos hibákat vétett. A Tuát váltó Brissett interceptiont dobott a red zoneban, DeVante Parker elejtett egy touchdownt, Jakeem Grant fumblet vesztett a Bills 10 yardosán, Malcolm Brown fennakadt egy 4-dik és első kísérleten, sőt a Miami még egy puntot is „elmuffolt”. Hiába mindez, a 14-0 beállni látszott, ez pedig Josh Allen passzjátékának volt leginkább köszönhető. Szinte az egész meccsen 50% alatt volt a passzmutatója, és csak a szerencsének köszönheti, hogy csak egy interceptiont dobott, több potenciális leszedhető labdát is elengedett. Emellett sokszor túl is dobta az elkapóit, feleslegesen magasra kivezetve a labdát. A Bills könnyedén küldte haza a csoportriválist egy „blowout” meccsen, azonban Allen játéka egyelőre aggodalomra adhat okot.

Cardinals-Vikings [34-33]

Annak ellenére, hogy a Cardinals szó szerint szétszedte a Titanst az előző héten, bele törött a bicskájuk egy olyan csapatba, aki a Bengals ellen is szenvedett. Az első félidőben semmilyen fajta ellenszerük nem volt a Vikings támadásaira, így a minnesotaiak 3 touchdownt érő driveot is levezettek. Cousins itt már 13/15-tel állt 150 yardért és 3 passzolt TD-ért, az arizonai secondaryből bohócot csinálva. Ennek ellenére a félidőben is a Cardinals vezetett, Murray 3 pontszerzésének és egy kihagyott minnesotai extra pontnak. Azonban a második félidőben az arizonaiak irányítója akarva akaratlanul mindent megtett annak érdekében, hogy a csapata ne zárhassa le ezt a mérkőzést. Hiába találta meg a védekezését az Arizona, és tartották Kirk kapitányt 100 yard alatt és touchdown nélkül, Murray folyamatosan hibát hibára halmozott, kezdve egy pick-six-el, amit egy Vigil interception, valamint egy további eladott labda követett már field goal távolságból, mert az irányító nem vette észre a safetyt. Még az óra lefuttatása is nehézségeket okozott neki, felesleges oldalvonali kifutásokkal és buta sackek benyelésével. Murray második félidei inkompetenciája adott még egy esélyt a vikingeknek a meccs végén, miután Cousins mezőnygól távig vezette őket, azonban Greg Joseph 37 yardos rúgása túlságosan jobbra sikerült, emiatt a Cardinals elkönyvelhetett egy második, azonban jelen esetben már nem megérdemelt győzelmet is.

Seahawks-Titans [30-33 OT]

A legtöbb csapat eltenné a futást a pince mélyére egy 24-9-es hátrány során a második félidőben, főleg azok után, hogy az ellenfél darabokra szedte az összes futó próbálkozásait. A Tennessee természetesen nem tartozik közéjük, mivel ők továbbra is maradtak a futásnál, pedig az első két játékrész során nem sokra mentek fele. Derrick Henry mindössze 35 yardot lépegetett össze a szünetig, miután a Seahawks tökéletesen nyomta el a Titans próbálkozásait. Ez a második félidőre teljesen megváltozott, miután Henry önbizalmat adott a csapatnak néhány nagy játékkal, közte egy 60 yardos touchdownnal. Később az egyenlítő TD-t is megszerezte, valamint mezőnygól távolságig juttatta csapatát, hogy kiharcolhassák a hosszabbítást, ahol egy kis adok-kapok után Randy Bullock bevágta a 36 yardos kísérletét, ezzel megnyerve a meccset. Henry 35 futásból 182 yardot és 3 touchdownt szerzett, mindezt annak ellenére, hogy elvesztette két fontos falemberét, Taylor Lewant és Rodger Saffoldot. A Titanst, ha másnak nem, tökösnek biztos nevezhetjük, miután maradtak a futásnál a nagy hátrány és a hiányzók ellenére is.

Packers-Lions [35-17]

Senki ne hagyja, hogy becsapjon minket az eredmény, a Lions igenis megnehezítette a Packers dolgát ezen a meccsen. A félidőben még bőven vezettek is, miután hasonló stratégiával érkeztek, mint amivel a Saints egy hete lemészárolta a Green Bayt. A detroiti csapat próbálta minél tovább magánál tartani a labdát, hogy mire az ellenfél visszakapja azt, már ötször kihűljenek a támadó játékosok. Ennek eredményeképpen az első félidőben mindössze háromszor birtokolta a labdát a Packers, ha az utolsó másodperces térdelést nem számítjuk. 17-14-es detroiti vezetéssel érkeztünk a harmadik negyedbe, ahol Aaron Rodgers jobb híján a saját kezébe vette az ügyet, annak érdekében, hogy a Lions ne vihesse végig a tervét egész meccsen. Brutális hosszú labdákat eresztett el, amivel annyira megzavarta a detroiti védelmet, hogy illetődöttségükben 12 embert hagytak fent a harmadik downokon. Miután a Lionsnek védő egységének nem volt válasza Rodgersre, már csak az offenseben bízhattak. Sajnos rosszul tették, ugyanis az említett egység két végzetes hibát is vétett. Az első egy szörnyű play hívás volt negyedik és egynél még a harmadik negyedben, aminek eredménye egy sikertelen passz lett Jared Gofftól. A másik egy elrontott snap volt, bár ekkor már félig lezárulni látszott a mérkőzés. A Green Bay végül hidegvérűségből jelesre vizsgázott, kiérdemelve ezzel a győzelmet, de a Lionst sem szabad még leírnunk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: