NFL Magyarország, Mock Draft!

Az NFL Magyarország facebook csoport néhány tagja még összeállt egy 2 körös Mock Draftra, amit a csoportban is olvashattok majd. Kezdjük a 2 kör, 64 választásával, majd a végén a résztvevők értékeléseit olvashatjátok!

1. kör

1JAXTrevor Lawrence, QB, Clemson
2NYJZach Wilson, QB, BYU
3SFJ. Fields, QB, Ohio State
4ATLPenei Sewell, OT, Oregon
5CIN->DETJa’Marr Chase, WR, LSU
6MIAKyle Pitts, TE, Florida
7DET->CINRashawn Slater, OT, Northwestern
8CARTrey Lance, QB, North Dakota State
9DENMac Jones, QB, Alabama
10DALPatrick Surtain II, CB, Alabama
11NYGAlijah Vera-Tucker, IOL, USC
12PHIDeVonta Smith, WR, Alabama
13LACWalker Little, OT Stanford
14MINChristian Darrisaw, OT, Virginia Tech
15NEJaylen Waddle, WR, Alabama
16ARIJaycee Horn, CB, South Carolina
17LVRMicah Parsons, LB, Penn State
18MIATrevon Moehrig, S, TCU
19WASJeremiah Owusu-Koramoah, LB, Notre Dame
20CHICaleb Farley, CB, Virginia Tech
21INDKwity Paye, DE, Michigan
22TENGreg Newsome II, CB, Northwestern
23NYJTeven Jenkins, OT, Oklahoma State
24PITLandon Dickerson, C/G, Alabama
25JAXJalen Mayfield, G, Michigan
26CLEChristian Barmore, DL, Alabama
27BALRashod Bateman, WR, Minnesota
28NOAsante Samuel Jr., CB, Florida State
29GBKadarius Toney, WR, Florida
30BUFJayson Oweh, EDGE, Penn State
31BALLevi Onwuzurike, DL, Washington
32TBAzeez Ojulari, EDGE, Georgia

2. kör

33JAXSamuel Cosmi, OT, Texas
34NYJAlex Leatherwood, OT, Alabama
35ATLGregory Rousseau, EDGE, Miami
36MIALiam Eichenberg, OT, Notre Dame
37PHIElijah Molden, CB, Washington
38CINJaelan Phillips, EDGE, Miami
39CARPat Freiermuth, TE, Penn State
40DEN ->KCTerrace Marshall Jr., WR, LSU
41DET->CINCreed Humphrey, IOL, Oklahoma
42NYGZaven Collins, OLB, Tulsa
43SFElijah Moore, WR, Ole Miss
44DALCarlos Bashman Jr., EDGE, Wake Forest
45JAXJospeh Ossai, OLB, Texas
46NEIfeatu Melinfowu, CB, Syracuse
47LAC->INDDillon Radunz, OT, North Dakota State
48LVRTyson Campbell, CB, Georgia
49ARIQuinn Meinerz, IOL, Wisconsin-Whitewater
50MIANajee Harris, RB, Alabama
51WASKyle Trask, QB, Florida
52CHIWyatt Davis, IOL, Ohio State
53TENDyami Brown, WR, North Carolina
54IND->LACJevon Holland, S, Oregon
55PITTravis Etienne, RB, Clemson
56SEAEric Stokes, CB, Georgia
57LARJamin Davis, LB, Kentucky
58KC->DENJackson Carman, OT, Clemson
59CLEJabril Cox, LB, LSU
60NORondale Moore, WR, Purdue
61BUFAaron Robinson, CB, UCF
62GBShaun Wade, CB, Ohio State
63KC->DENNick Bolton, LB, Missouri
64TBMilton Williams, DT, Louisiana Tech

Értékelők:

Ragoncsa Attila csapatai:

Atlanta: Falcons picket sokáig árultam, de mivel senki nem jött fel, így kiválasztottam az idei legjobb tacklet, aki hosszú távú megoldás lesz mint Ryannek mint a következő újoncnak. Pitts volt sokáig képben, de csak lecsere esetén húztam volna ki. Ryan fegyverei megvannak, de ehhez szükséges volt Sewell. A 2.körös pick egy évszázadok óta need posztra jött. Phillips jobb játékos, mint Gregory, de biztonságra mentem látva poszt társa kórlapját.

Rams: Kiment az összes falember aki fent volt a boardomon. CB és LB poszt maradt lyukas, de mivel Williams maradt, így jött Davis, aki eleggé nyers még, de hol fejlődhetne legjobban mint az egyik legjobb Defenseben? Lions: Goff mellett elkölteleződött az új rezsim, így őt kell felfegyverezni amennyire lehet. Olyan tehetségben gondolkodtam ami az esetleges(több mint valószínű) Goff utáni érában is biztos pontja lesz az offensenek. A második körös picket feláldoztam Chaseért, a jövő irányítóját a Staffordért kapott pickkekkel kilehet húzni a következő draftokon.

Colts: Egyértelmű Edge posztban gondolkodtam, az ölembe hullott az összes prospect, így nyugodtan választhattam ki a számomra legjobbat. Az első körre taksált Tacklek mind kimentek így nem is volt kérdés hova jön a pick. Mire a második körös pickem jött volna azt vettem észre szinte minden falember elkell már pedig hatalmas lyuk van Wentz vakoldalán, így az Staleyért muszáj volt cselekedni.

Packers: Bármi meglepő Barmore és Asante volt az 1-2 játékos, de az utolsó pillanatokban mindkettő elúszott. A második körben választott boom or bust cornerben biztos voltam hogy bent lesz ezért sokak kedvence Kadarius Toney érkezett a kör végén. Régóta várt wr Pick érkezett Greem Bayben. Wade számomra óriási steal itt, mégha borzalmas szezonon is van túl, Kingnél csak jobb lehet, ha kijön belőle a potenciál Alexanderrel félelmetes páros lesznek.

Broncos: Úgy mentem el aludni hogy Parsons vagy Slater. Majd második kör elején bereachelem Kellen Mondot. Aludva rá egyet ez a csapat ha nem is contender de sima fekete ló lehet egy jobb irányítóval. Egyrészt szembeköptem magam a Jones pickkel de 100% hogy ha itt bent lesz Fangióék kifogják vinni. Egy plusz második körért elengedtem a kör eleji picket, így sokkal jobban jártam és nagy szerencsémre bent maradt a Clemson tackle akit jó eséllyel a választottam lett volna az eredeti pickkel. A Chiefs traden szerzett tőkével a maradék hianyposztra jött egy azonnali kezdő Bolton személyében, aki szintén nagy csúszó volt úgy gondolom. Ha valóban így alakul a draft Denverben akkor nyugodt szívvel pezsgőt bonthatnak.

Washington: Nagyon bennem volt hogy robbantok egy nagyot egy felcserével, de amilyen szépen alakul a csapat lehet úgy ment volna minden a kukába, a top 3 irányítóm kívül nem kérdés hogy egyik sem ér meg egy ekkora felmozgást. Ebben a brutál védelemben JOK nem fog kilógni, legalábbis lefelé nem. Talán tackle fontosabb lett volna, de a piacról még megoldható egy veteránnal. Lancet láttam itt sokáig, inkább a mobilis irányító jó fitt Rivera alatt, de a fenti okok miatt nem éri meg, így maradt Trask és Mond. Szépen fellett építve ez az offense arra hogy Trask hasonló számokat hozzon mint az egyetemen.

Kovács Zsolt csapatai:

Panthers: Az az érzésem, hogy Darnold nem lesz megoldás a Panthersnek a QB kérdésben. Meglepetésként ért , hogy Lance az ölembe hullott, még tanulnia kell sokat de nagyon magas a plafonja , és hosszútávon remek lesz.A 2. kör eleji Freiermuth pick egy needre történő húzás, a Thomas-Arnold TE duó nem meggyőző számomra.Tavaly a Carolina csak defensebe húzott játékosokat akikben még bőven van fejlődési potenciál, így idén mindenképpen az offenset kell turbózniuk.

Cowboys: A Surtain húzás már-már unalmasan hangzik, de legnagyobb needre jön, és a legjobb elérhető játékos.A 2. körben próbáltam tovább boostolni a tavaly szörnyen teljesítő Cowboys defenset, Bashamben láttam a legjobban a lehetőséget itt , hogy segíthet. Ha Prescott ott folytatja ahol abbahagyta tavaly akkor az offense szárnyalni fog, így a drafton muszáj lesz a védelemre áldozni.

Cardinals: Már elkezdtem gondolkozni, hogy a hátsérülése miatt kérdőjeles Farleyt vagy az itt talán reachnek tűnő Newsome-ot húzzam amikor azon kaptam magam, hogy Horn még mindig bent van, ő egy óriási steal még nagyobb needre.Amilyen egyértelmű volt az első húzás a másodikon sokat filóztam, hogy S jöjjön vagy Justin Murray helyére egy G, végül Quinn-Meinerzre tettem le a voksom, hogy minél jobban segítsem Kyler Murrayt.

Giants: Mindenképp a támadófalat szerettem volna erősíteni , mert rémgyenge a jelenlegi osztag, ezt egy hátra csere után akartam elérni, de mivel nem jött senki így kihúztam a legjobb elérhető OL-t Vera-Tuckert, aki ha nem is biztos , hogy Tackle lesz de óriási erősítés bárhol ebbe a falba.Zaven Collins egy coverageben és siettetésben is nagyon hasznos játékos lehet, jól belefog illeni az óriások rendszerébe.A Vera-Tucker pickkel nőtt Jones védelme, míg Collins sztárjátékossá nőheti ki magát ebben a jó irányba haladó Giants defenseben.

Dolphins: Nem elkapót terveztem húzni 1/6on de Pittsre nem mondhattam nemet, a Fuller-Pitts-Gesicki-Parker elkapó sor veszedelmes lehet aminek Tua örül a legjobban.A következő 2 húzással mindenképp akartam hozni egy T-t, és egy S-t, mivel a támadó falember class eléggé mély idén így azt a 2. körre hagytam, és először inkább elhoztam Moehrig személyében a legjobb idei Safety prospectet, hogy aztán kihúzzam Eichenberget aki jó megoldás lehet a falba.Az utolsó Najee Harris pick pedig szintén Tuának szól, visszakapja egy régi játszótársát aki nagyban segítheti az offense előrehaladását. Ezekkel a pickekkel mindenképp ki tudnám deríteni, hogy Tagovailoa-e a tényleg a megoldás Miamiban.

Chiefs: A hivatalos Orlando Brown trade előtt én már 1 nappal megszereztem őt Csabitól (Ravens) így nem kellett nagyon átterveznem a dolgokat.Ha 58-on és 63-on csücsültem volna ott már nem biztos, hogy találtam volna megfelelő játékost a win now üzemmódban lévő Chiefsnek.Úgy döntöttem felcserélek és szerzek egy magas potenciállal rendelkező WR-t Marshallt. Hardmanben és Pringleben nem látom , hogy megfelelően tehermentesítsék Kelcet és Hillt, míg Marshall csak 20 éves és nagy talentum, aki a játékstílusával egy újabb dimenziót nyithat meg a Chiefs offenseben.

Sponga Bence csapatai:

Bengals: QB-cunamit vártam az első néhány választásra, emiatt meg mertem húzni ezt a két helynyi hátralépést, kettő darab második napos cetliért cserébe. Szerencsére igazam lett, és a két kiemelkedő tackle prospect közül a biztonságosabb került Cincybe. Mellé érkezett Phillips, aki valószínűleg az első EDGE választás lenne a drafton, ha a kórlapja nem lenne olyan, amilyen. Őt követte Humphrey is, én őt gondolom a legbiztonságosabb IOL picknek a drafton, mindhárom poszton bevethető, biztonságos padlóval, igaz emiatt a plafonja korlátozott.

Bills: Véleményem szerint a Bills mindenképp ezekre a posztokra fog húzni az első két körben, a kérdés már csak a sorrend, amiről a többi csapat választásai fognak dönteni. Az első kör végére nem maradt értéken húzható CB, ezért esett a választásom Owehre, aki amellett, hogy óriási plafonnal rendelkezik, már az első naptól a segítségére lehet a buffalói egységnek. A második választásom Robinson, akit a magassága miatt a legtöbben már beskatulyázták nickel pozícióra, de ha sikerül neki kis türelmet és fegyelmet tanulnia a routeok alatt, akkor kiváló CB2 válhat belőle.

Buccaneers: Tampában nincsenek nagy hiányosságok a védelemben, ezért türelmesnek kell lenniük a választások terén. Ojulari tökéletesen beleillik a sémába, és mivel nem nagy needre érkezik, nyomás sem lesz rajta az első naptól kezdve, neki ugyanis a legnagyobb negatívuma jelenleg a tapasztalatlanság. Williams már egy kockázatosabb húzás, ami a méreteinek köszönhető, viszont emiatt több poszton is használható, tehát néhány kilóval kiegészítve sok védelem titkos összetevője lehet.

Jets: Wilson kihúzását szerintem nem kell magyarázni, sokan már elkönyvelték ezt előre a csütörtöki napra is. Jenkins véleményem szerint Joe Thuney karrierútját fogja bejárni, hiába játszott tacklet az egyetemen, végül méretbeli hiányosságai miatt sokan guardként tekintenek rá, viszont ott kiemelkedő lehet. Leatherwood hasonló cipőben jár a posztkérdés terén, viszont ő olyan adottságokkal rendelkezik, amik kis munkával biztos kezdővé tehetik őt, akár tackle poszton is.

Raiders: Parsons sokoldalúsága és atletikussága mellett nehezen megy el a legtöbb csapat, hiszen ha az adottságokat nézzük, ő talán a leginkább NFL ready védő az egész drafton. A vegasi védelemben túl sok a kérdőjel ahhoz, hogy ne erősítsék meg vele az egységet, és ha már neki kezdtek, a CB sort sem szabad figyelmen kívül hagyni. A Raiders tavaly kihúzott egy cornert az első körben, akit a legtöbben a másodikba vártak, ha szerencséjük lesz ez idén elsülhet fordítva is.

Viking: Ez a pick leginkább a szerencse (és kedves Márk barátunk) számlájára írható, mint hogy az én érdemem lenne, ettől függetlenül a Vikings legnagyobb gyengéje jelenleg a támadófal, ha a valóságban is lecsúszna hozzájuk a harmadik legjobb tackle prospect a draftról, egy szavuk sem lehetne.

Rada Csaba csapatai:

Jaguars: Az első választás nem is lehetett kérdés, a franchise létezése óta a legnagyobb potenciállal rendelkező játékos érkezik Lawrence személyében. Ramsey trade-nek köszönhetően volt még egy első körös választásom és a 2. kör 1. pickjével is az új QB védelmét gondoltam erősíteni. Tavaly sem hozott rossz számokat az OL, de elmúlt néhány szezonban láthattuk, mennyire felértékelődtek ezek a posztok és mivel az idei class bőségesen ad támadó falembert, így a két középső picket mindenképp erre akartam elhasználni. 2/45-ön Joseph Ossai-t pedig nagy reach-nek gondoltam a benne rejlő lehetőségek miatt és nagy segítség lehet a nem túl acélos DL-nak a jövőben.   

Eagles: Az Eagles-nél 2 posztra gondoltam húzni az első két körben, CB és WR. Mivel a legjobb CB prospect (Surtain) kiment a 10. választással így 1/12 Devonta Smith jobb választásnak tűnt mint bármelyik bennmaradó CB. 2. körre egyértelmű volt, hogy melyik posztra „megyek rá” és Molden pont az a sokoldalú (és talán alulértékelt) tehetség, aki a sokoldalúságával több helyen használható lesz ebben az átalakuló defense-ben.

Bears: Sokáig gondolkodtam, hogy felcseréljek-e a Bears- el egy QB-ért, de amilyen ütemben „fogytak”, nem láttam rá reális esélyt, hogy olyan helyre feltudnék mozogni ahol még biztos ki tudok húzni egyet. Így 20. választással a nem túl acélos secondaryt erősítettem, amire ráfér a boost idén is.

Steelers: Első körben a támadófalat akartam erősíteni. Az idei offseasonben több helyen is meggyengült a OL, így mindenképp egy több poszton is bevethető játékost néztem ki, aki a 24. választásig bent is maradt, így egyértelmű volt Landon Dickerson megszerzése. Második körben egy olyan posztra húztam, amit már az 1. körben is sokan jósoltak nekik, de a 2. kör közepén szerintem abszolút reach-el Trevis Etienne jött, aki szintén színesíteni tudja majd az offense-t és levehet némi terhet Big Ben-ről.

Ravens: Chiefs-el való cseréjük után, 2db 1. körös cetlijük lett, de mindkét pick 25 utáni, így túl nagy merítés nem állt rendelkezésemre. 2 helyen feltétlen akartam erősíteni, az egyik a DL a másik pedig a WR poszt. Utóbbi posztra húztam először, egy olyan személyt aki hosszútávon le vehet Brownról némi terhet illetve figyelmet és a pálya másik oldalát is „megnyithatja” akár mélységi akár rövid játékoknál.

Seahawks: Az egyetlen 2. körös választással nehéz dolgom volt, ugyanis sok a hiányposzt a csapatnál. Értéken lévő támadó falember már nem volt így talán a 2. need posztra sikerült húznom, egy olyan CB játékost akiben nem csak kezdő potenciál van, de akár csapaton belül rövid időn belül első számú corner is lehet.

Kalassai Márk csapatai:

49ers: 1/3-on főleg 2 irányítóban gondolkodtam Fieldsben és Lanceben ha már ennyit adott a Niners a pickért akkor lehet inkább a mások szerint nagyobb potenciálú Lance lett volna a jó pick de én túl sok csiszolnivalót látok még rajta míg Fields az egyik legkészebb és legkomplettebb QB az idei classban szerintem és nálam potenciál is bőven van benne ha a testi adottságai miatt nem is akkora mint Trey-ben. 2.körben Elijah Moore nálam BPA alapon elég jó érték volt.Ilyen elkapókat szereti és tudja is használni Shannahen és bár nem kiemelkedő after catch Moore de NFL szinten szerintem egy Playmaker is lehet belőle a Niners rendszerében,ha nem akkor is egy szerintem korrekt 800-1000 yardos elkapót látok bele.

Chargers: 1.körben egy nagyon megosztó játékost választottam ki aki egy igazi Boom or Bust jelenleg viszont 2 éve még minimum Sewell-el egyszinten emlegették de sokszor akár előtte is a plafonja miatt.Nagyon kockázatos hogy 2 éve nem lépett pályára de az egyetlen akin elgondolkodtam abban a pillanatban rajta kívül az Waddle volt de úgy éreztem hogy bár illene ő is Herbert mellé de a támadófal sokkal fontosabb jelen pillanatban mert jelenleg Allen és Williams is rosteren van és Cook is érkezett és Ekeler is nagyon jó elkapó futó. Slater és Sewell már elment akiket jelenleg biztosan elé tudnék rakni.Ez egy tipikus A vagy F— pick. 2.körben egy hátracsere után úgy gondoltam Jevon Holland egy érdekes választás lehet a Chargersnek Desmond King távozása után rögtön jó pótlást jelent ő a Slot Corner posztra és jó backup a sérülékeny Safety páros mögé is. Nálam ő első napos kezdőnek tűnik ami jól is fog jönni az új koordinátornak.

Patriots: 1.körben gondolkodtam egy felcserén ha a top5 QB közül bármelyik 10en kívül csúszna de ez nem történt meg így viszont lecsúszott 15ig az utolsó Blue Chip player szerintem aki még need-re is jött nem akkora need mint a QB de Cam-nek adható még egy év és jövőre lehet húzni QB-t akár felcsere árán is vagy saját érdemből ha Cam olyan rossz lesz mint idén. 2.körben nagyon elgondolkodtam még Trask-en de ő nagyon kevés tapasztalattal rendelkezik és évek kellhetnek hogy akár jobb backup-nak biztos jó legyen.Így a nem feltétlen need de elég kérdéses CB posztra húztam inkább az én Boardomon legfeljebb lévő játékost és összeségében a Patriots 2 húzása együtt tetszett a legjobban a csapataim közül.

Saints: Batemen akit nagyon néztem pont előttem kelt el így újra kellett terveznem és bár gondolkodtam Marshall Jr-on is Samuel mellett inkább utóbbira esett a választásom mert a Big Boardom-on ő volt feljebb és CB talán nagyobb need is volt.Itt kaptam több visszajelzést is draft közben hogy rossz választás volt de nálam ő volt a következő CB és a közelébe se nagyon volt senki. Rondale Moore húzásánál úgy éreztem hogy Winstonnak kell fegyvert adni és Batemant ugye nem tudtam az első körben elvinni és nálam ő volt a legmagasabban a wr boardomon.

Browns: Mindkét pick szerintem egy unalmas pick viszont úgy érzem jelenleg ilyen kellett a Brownsnak akik viszonylag magas padlót tudnak hozni ha a ceiling nem is a csillagos ég náluk. Cox és Barrimore is szerintem nagyon jól illeszkedhet egy playoff csapatba és emelik is a jelenlegi szintet a keretben a posztjukon.

Titans: Nagyon kellett szerintem egy jó CB és Newsome nagyon örülök hogy lecsúszott szerintem. Dyami Brown egy nagyon kérdéses pick de Tannehillnek szerintem tetszene ez a választás így hogy a legjobb elkapóit elveszítette.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: